18 Nisan 2011 Pazartesi

Zirai ilaçlar

Herbisit - Yabancı Ot İlaçları
Bitkilerinizin besinine ortak olup, onların gelişimini hem süre, hem de kalite açısından olumsuz etkileyen yabancı otlara karşın ilaç önerileri.
İnsektisit - Böcek öldürücü Zirai İlaçlarİnsektisit - Böcek öldürücü Zirai İlaçlar Sebze ve meyvelerinize musallat olan böcekleri kökünden kazıyacaksınız.
Fungisit - Mantar İlaçlarıFungisit - Mantar İlaçları Gerek hasat kalitesine, gerekse görünüme olumsuz etkisi olan mantari hastalıklarınızın devası burada.
Fumigant - Dezenfektan GazlarFumigant - Dezenfektan Gazlar Ambar, depo ve silo gibi kapalı alanlarınızdaki haşerat ve zararlılara yönelik dezenfektan gaz önerileri.
Rodentisit Ve MollussisitlerRodentisit Ve Mollussisitler Sebze ve meyvelerinize musallat olan böcekleri kökünden kazıyacaksınız.
AkarisitlerAkarisitler >Akarlara karşı en güvenilir ilaçlar burada.
Kış Mücadele İlaçları ve Yazlık YağlarKış Mücadele İlaçları ve Yazlık Yağlar Bitkilerinizin hedeflenmiş organlarını doğrudan uyararak, hedeflediğiniz büyüme ve gelişmeyi sağlayacaksınız.
Diğer MaddelerDiğer Maddeler Diğer Zirai Mücadele İlaçları (Hormanlar vs.)


ZİRAİ İLAÇLAR

 

 
İLACIN ADI
ETKİLİ MADDESİ
KULLANILDIĞI ALAN
KULLANIM ŞEKLİ
PAREKENDE
SATIŞ FİYATI
RANİDAP 48 SL
1 lt
480 gr saf Glyhosate isopropylamin tuzu
Yabancı ot ilacı
16 lt lik depo haznesine tekyıllık yabancı otlarda otsu yapıya sahip olanlara 100 cc ( 1 ölçek),çok yıllık yabancı otlarda odunsu yapıya sahip olanlara 200 cc ( 2 ölçek ) tavsiye edilir.1 kg ilaç 2,5 dönüm araziyi ilaçlar.
8.50 YTL
RANİDAP 48 SL
5 lt
480 gr saf Glyhosate isopropylamin tuzu
Yabancı ot ilacı
16 lt lik depo haznesine tekyıllık yabancı otlarda otsu yapıya sahip olanlara 100 cc ( 1 ölçek),çok yıllık yabancı otlarda odunsu yapıya sahip olanlara 200 cc ( 2 ölçek ) tavsiye edilir.5 kg ilaç 12-13 dönüm araziyi ilaçlar.
 
35.00 YTL
FULLOT 48 SL 1 lt
480 gr saf Glyhosate isopropylamin tuzu
Yabancı ot ilacı
16 lt lik depo haznesine tekyıllık yabancı otlarda otsu yapıya sahip olanlara 100 cc ( 1 ölçek),çok yıllık yabancı otlarda odunsu yapıya sahip olanlara 200 cc ( 2 ölçek ) tavsiye edilir.1 kg ilaç 2,5 dönüm araziyi ilaçlar.
 
7.50 YTL
                                                     HERBİSİT UYGULAMA KILAVUZU
                                                             YABANCI OT İLAÇLARI
KULLANMA ŞEKLİ : Gerekli ilaç miktarı,Otsu yapıda ( sırgan vs.) olanlar için 1 ölçek,Odunsu yapıda ( dikenler vs.) olanlar için 2 ölçek .önce bir miktar su içinde karıştırılır.İlaçlama aleti yarıya kadar su ile doldurularak hazırlanan ilaç karışımı dökülür ve kalan gerekli su miktarı ilave edilerek karıştırılır.Dekara atılacak su miktarı kullanılacak aletin cinsine bağlı olarak değişeceğinden pülverizatör bahçe koşullarında ayarlanarak gerekli su miktarı saptanmalıdır.İlaçlama aleti düşük basınçta çalıştırılmalı.İlaçlamalar havanın 8-25 santigrat derece’de olduğu günlerde ,çok rüzgarlı havalarda ve yabancı otların aktif olarak büyüdüğü zamanlarda ilama yapınız.
ZEHİRLİLİK DURUMU : Arılara, Balıklara ve Hayvanlara zehirlidir. Sulara bulaştırmayınız.Sebze,meyve,bağ,süs bitkileri ve diğer geniş yapraklı bitkilere fitotoksittir
( zehirlidir ).İlacı ambalajında kapalı olarak muhafaza ediniz. İlaç-lamadan sonra kullanılan ilaçlama aletini bol su ile iyice yıkayınız.
 DEPOLAMA DURUMU : Serin ve kuru şartlarda ve orijinal ambalajında depolandığı taktirde fiziksel,kimyasal ve biyolojik özelliklerinde en az iki yıl değişiklik olmaz.
ZEHİRLENME BELİRTİLERİ : İlaç ağızdan alındığında kusma, ishal, reflex-lerde azalma, vücut faaliyetlerinde düzensizlik görülür.Bazı olaylarda da ölüm görülür.Tarım ilaçlarında zehirlenme halinde derhal aşağıda verilen adrese başvurunuz.Sağlık Sosyal yardım Bakanlığı zehir danışma merkezi:
Telefon: 0800 314 79 00              Telefon: 0312 423 70 01
İLK YARDIM TEDBİRLERİ: Doktor çağır,ilaç ambalaj ve etiketini birlikte götür.Hastayı ilaçlı yerden uzaklaştır ve suni teneffüs yaptır.İlaçla bulaşık elbiseleri çıkar.göze bulaşmışsa en az 15 dakika bol su ve sabunla yıka.hastayı sakin bir yerde tut.Ağız yoluyla alınmışsa derhal sakinleştirici ilaçlar verilmeli ve hasta kusturulmalıdır.
UYGULAMADA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR: İlaçlamadan önce emniyet önlemlerinin alınması gerekir.Uygulama sırasında eldiven giyilmeli,maske takılmalı,gözleri koruyucu siperlik kullanılmalı kullandıktan sonra yüzünüzü yıkayınız.koruyucu elbise giyiniz.Çizme giyiniz.Uygulama bitiminde kullanılan alet ve malzemeleri temizledikten sonra muhafaza ediniz


                        
 
İLACIN ADI
ETKİLİ MADDESİ
KULLANILDIĞI ALAN
KULLANIM ŞEKLİ
PAREKETDE
SATIŞ FİYATI
CANSÜLFAN
25 EC - 1 lt
250 gr Carbosülfan
Fındık Kurdu İlacı
Fındık kurdu,yaprak deleni ve fındık filiz güvesi mücadelesinde kullanılır 16 lt’lik depo haznesine 50 cc (yarım ölçek) tavsiye edilir.1 kutu ilaç 10 dönüm araziyi ilaçlar.
13.00 YTL
MESUROL WP 50 800 gr
% 50 Methiocarb
Fındık Kurduİlacı
Fındık kurdu,Yaprak deleni ve dalkıran mücadelesinde kullanılır.16 lt’lik depo haznesine 25 gr ilaç tavsiye edilir.800 gr ilaç 8 dönüm araziyi ilaçlar.
26.00 YTL
SEVİN 85 WP 800 gr
% 85 Carbaryl
Fındık Kurdu İlacı
Fındık kurdu,fındık koşnili ve fındık filiz güvesi mücadelesinde kullanılır.16 litrelik depo haznesine 15 gr ilaç tavsiye edilir.800 gr ilaç 8 dönüm araziyi ilaçlar.
 
13.00 YTL
 
 
MEGAN 25 WP 400 gr
% 25 Chlorpynfos-etly
Toprak Altı Zararlıları
10 kg kepeğe 300 gr ilaç,0,5 kg şeker 10 kg kepeğe 400 gr.ilaç,0,5 gr şeker tavsiye edilen ilaç ve kepek miktarları kuru kuruya karıştırılıp sonra içinde şeker eritilmiş su ile yavaş nemlendirilir.Bu işleme kepeğin sünger haline gelmesine kadar devam eder.Hazırlanan yem akşamüzeri tercihen sulamadan sonra toprağa bitki diplerine serpilir.
 
5,50 YTL
 
 
ENDONEX 35 WP 400 gr
Litrede % 32,9 gr Saf Endosulfan
Fındık Kozalak Akarı
Kozalak akarı mücadelesinde kullanılır.16 lt’lik depo haznesine 75 gr ilaç tavsiye edilir.400 gr ilaç 4-5 dönüm araziyi ilaçlar.
 
5.00 YTL
 
 
POLİPARAT 36 EC 5 lt
360 g/l Parathion-Mehyl
Filiz Güvesi ilacı
Fındıkta Filiz güvesi mücadelesinde kullanılır.16 lt’lik depo haznesine 100 cc ( 1 ölçek ) ilaç tavsiye edilir.25 dönüm araziyi ilaçlar.
24.00 YTL
 
 
ENDONEX 36 EC 1 lt
360 gr Endosülfan
Fındık Kozalak Akarı
Kozalak akarı mücadelesinde kullanılır.16 lt’lik depo haznesine 50 cc (yarım ölçek) ilaç tavsiye edilir.1 lt ilaç 10 dönüm araziyi ilaçlar.
12.00 YTL
 
 
ALTIN AMİRAL 25 EC - 1 lt
Litrede 250 gr Carbosulfan
Fındık Kurdu İlacı
Fındık kurdu,Fındık filiz güvesi ve Fındık kokarcası mücadelesinde kullanılır.16 lt’lik depo haznesine 500 cc (yarım ölçek) tavsiye edilir. 1 lt ilaç 10 dönüm araziyi ilaçlar.
14.00 YTL
 
 
APARAT 36 EC 1 lt
360 gr saf Parathion Methyl
Filiz Güvesi İlacı
Fındık Filiz güvesinde kullanılır.16 lt’lil depo haznesine 20 cc ilaç tavsiye edilir.1 lt 10 dönüm araziyi ilaçlar.
6.00 YTL
 
 
CANSA DİAZİNON 20 EC – 0,5 lt
Litrede 185 gr Diazinon
Filiz Güvesi İlacı
Fındık Filiz güvesinde kullanılır.16 lt’lil depo haznesine 50 cc (yarım ölçek) ilaç tavsiye edilir.0,5 lt 5 dönüm araziyi ilaçlar.
5.00 YTL
 
 
CANSA DİAZİNON 20 EC – 1  lt
Litrede 185 gr Diazinon
Filiz Güvesi İlacı
Fındık Filiz güvesinde kullanılır.16 lt’lil depo haznesine 50 cc (yarım ölçek) ilaç tavsiye edilir.1 lt 10 dönüm araziyi ilaçlar.
8.00 YTL
İNSEKTİSİT UYGULAMA KILAVUZU
                                                               BÖCEK İLAÇLARI
KULLANMA ŞEKLİ : İlaçlama aletinin deposu yarıya kadar su ile doldurulur. Gerekli miktardaki ilaç ayrı bir temiz kapta bir kaç litre su ile karıştırılır. Daha sonra aletin karıştırıcısı hazır iken hazırlana ilaç aletin deposuna boşaltılır. Karıştırıcı çalıştırmaya devam edilerek kalan su depoya ilave edilir .Bitki ilaçla tamamen yıkanır.
ZEHİRLİLİK DURUMU : Arılara zehirlidir. Çiçeklenme zamanı kullanmayınız.Balıklara zehirlidir.Sulara bulaştırmaktan çekininiz. İlacı ambalajında muhafaza ediniz.Boş ilaç kaplarını herhangi bir gaye için kullanmayınız. Usulüne uygun olarak imha ediniz.
DEPOLAMA DURUMU : Serin ve kuru şartlarda ve orijinal ambalajında depolandığı taktirde fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinde en az iki yıl değişiklik olmaz.
ZEHİRLENME BELİRTİLERİ : Kandaki kolinesteroz enzimini inaktive eder. Baş ağrısı, baş dönmesi, sinirlilik, görmede bozukluk ve bulanıklık, halsizlik, ishal, solunum zorluğu, terleme, salya, kusma, morarma, göz bebeklerinin küçülmesi, titreme, kaşlarda seğirme, kasılma ve refleks bozukluğu.
Tarım ilaçlarında zehirlenme halinde derhal aşağıda verilen adrese başvurunuz.Sağlık Sosyal yardım Bakanlığı zehir danışma merkezi:
Telefon: 0800 314 79 00              Telefon: 0312 423 70 01
İLK YARDIM TEDBİRLERİ:
Doktor çağır,ilaç ambalaj ve etiketini birlikte götür.Hastayı ilaçlı yerden uzaklaştır ve suni teneffüs yaptır.
İlaçla bulaşık elbiseleri çıkar.göze bulaşmışsa en az 15 dakika bol su ve sabunla yıka.hastayı sakin bir yerde tut.Ağız yoluyla alınmışsa derhal sakinleştirici ilaçlar verilmeli ve hasta kusturulmalıdır.
UYGULAMADA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR : İlaçlamadan önce emniyet önlemlerinin alınması gerekir. Uygulama sırasında eldiven giyilmeli, maske takılmalı, gözleri koruyucu siperlik kullanılmalı kullandıktan sonra yüzünüzü yıkayınız. Koruyucu elbise giyiniz. Çizme giyiniz. Uygulama bitiminde kullanılan alet ve malzemeleri temizledikten sonra muhafaza ediniz.


                      
RESİM
İLACIN ADI
ETKİLİ MADDESİ
KULLANILDIĞI ALAN
KULLANIM ŞEKLİ
PAREKETDE
SATIŞ FİYATI
PARADİSE 50 WP 100 gr
% 50 Carbendazım
Sebze Hastalıkları İlacı
Meyvede Kara leke,Bağda külleme mücadelesinde kullanılır.16 lt’lik depo haznesine 25 gr ilaç tavsiye edilir.
2.50 YTL
GLONEB M 22 400 gr
% 80 w/w Saf Maneb
Sebze Hastalıkları İlacı
Meyvede Kara leke,Sebzede yaprak küfü ve mildiyö hastalıklarında kullanılır.16 lt’lik depo haznesine 25-30 gr ilaç tavsiye edilir.
5.00 YTL
MONTANA CAPTAN 50 WP – 400 gr
% 50 Captan
Sebze Hastalıkları İlacı
Fide kök çürüklüğü ,Sebzelerde mildiyö ve pas hastalıklarında kullanılır. 16 lt’lik depo haznesine 40-50 gr ilaç tavsiye edilir.
5.00 YTL
 
MAJESTİK M 45 400 gr
% 80 Mancozeb
Sebze Hastalıkları İlacı
Meyvede kara leke,Sebzelerde mildiyö,yaprak yanıklığı ve çökerten hastalıklarında kullanılır.16 lt’lik depo haznesine 25-30gr ilaç tavsiye edilir.
5.00 YTL
 
CANSAN M 22 400
% 80 w/w Saf Maneb
Sebze Hastalıkları İlacı
Meyvede Kara leke,Sebzede yaprak küfü ve mildiyö hastalıklarında kullanılır.16 lt’lik depo haznesine 25-30 gr ilaç tavsiye edilir.
5.00 YTL
 
ANTROCOL WP 70 800 gr
% 70 Propineb
Sebze Hastalıkları İlacı
Meyvede kara leke,Sebzelerde mildiyö,yaprak yanıklığı ve çökerten hastalıklarında kullanılır.16 lt’lik depo haznesine 25-30gr ilaç tavsiye edilir
9.50 YTL
                                           
  FUNGİSİT UYGULAMA KILAVUZU
                                                             BİTKİ HASTALIKLARI
KULLANMA ŞEKLİ : Gerekli ilaç miktarı,önce bir miktar su ile bulamaç haline getirilir.İlaçlama aleti yarıya kadar su ile doldurularak hazırlanan Bulamaç ilaçlama aletinin deposuna boşaltılır. Hazırlama sırasında aletin karıştırıcısı çalışır durumda olmalıdır.
ZEHİRLİLİK DURUMU : Arılara zehirsizdir. Balıklara zehirlidir. Sulara bulaştırmaktan çekininiz.İlacı ambalajında kapalı olarak muhafaza ediniz. Boş ilaç kaplarını usulüne uygun olarak imha ediniz.
DEPOLAMA DURUMU : Serin ve kuru şartlarda ve orijinal ambalajında depolandığı taktirde fiziksel, kimyasal ve biyolojik özelliklerinde en az iki yıl değişiklik olmaz.
ZEHİRLENME BELİRTİLERİ : Göz, burun, boğaz ve deride tahriş, baş dönmesi, baş ağrısı, halsizlik, net görmeme, mide bulantısı, ishal, sinir bozukluğu görülür.
Tarım ilaçlarında zehirlenme halinde derhal aşağıda verilen adrese başvurunuz.Sağlık Sosyal yardım Bakanlığı zehir danışma merkezi:
Telefon: 0800 314 79 00              Telefon: 0312 423 70 01
İLK YARDIM TEDBİRLERİ : Doktor çağır,ilaç ambalaj ve etiketini birlikte götür. Hastayı ilaçlı yerden uzaklaştır ve suni teneffüs yaptır.
İlaçla bulaşık elbiseleri çıkar.göze bulaşmışsa en az 15 dakika bol su ve sabunla yıka.hastayı sakin bir yerde tut.Ağız yoluyla alınmışsa derhal sakinleştirici ilaçlar verilmeli ve hasta kusturulmalıdır.
UYGULAMADA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR : İlaçlamadan önce emniyet önlemlerinin alınması gerekir. Uygulama sırasında eldiven giyilmeli, maske takılmalı, gözleri koruyucu siperlik kullanılmalı kullandıktan sonra yüzünüzü yıkayınız. Koruyucu elbise giyiniz. Çizme giyiniz. Uygulama bitiminde kullanılan alet ve malzemeleri temizledikten sonra muhafaza ediniz.



                      
RESİM
İLACIN ADI
ETKİLİ MADDESİ
KULLANILDIĞI ALAN
KULLANIM ŞEKLİ
PAREKETDE
SATIŞ FİYATI
ALTIN COMBİ 55 B-Cu-Fe-Mn-Zn
İz Elementler Karışımı
Yaprak Gübresi
İlk uygulama meyve tutumu döneminde,daha sonraki uygulamalar 20 gün ara ile toplam 3-4 defa uygulanır.Fındık kurdu ilaçları ile karışa bilirliği vardır.İlaçlamada beraber kullanılır.16 lt’lik depo haznesine 10 gr tavsiye edilir.1 kg ilaç 30 dönüm araziyi ilaçlar.
 
14.00 YTL
A-CRAP 1 kg
N-P-K 18-18-18
Yaprak Gübresi
İlk uygulama meyve tutumu döneminde,daha sonraki uygulamalar 20 gün ara ile toplam 3-4 defa uygulanır.Fındık kurdu ilaçları ile karışa bilirliği vardır.İlaçlamada beraber kullanılır.16 lt’lik depo haznesine 50 gr tavsiye edilir.1 kg ilaç 10 dönüm araziyi ilaçlar.
 
5.00 YTL
ALTIN MİNAREL
1 lt
N-P-K 8-4-4
Yaprak Gübresi
İlk uygulama meyve tutumu döneminde,daha sonraki uygulamalar 20 gün ara ile toplam 3-4 defa uygulanır.Fındık kurdu ilaçları ile karışa bilirliği vardır.İlaçlamada beraber kullanılır.16 lt’lik depo haznesine 50 cc tavsiye edilir.1 kg ilaç 10 dönüm araziyi ilaçlar.
 
4.50 YTL
 
RANDIMAN 55 1 lt
N-P-K 10-0-10
Yaprak Gübresi
İlk uygulama meyve tutumu döneminde,daha sonraki uygulamalar 20-25 gün ara ile toplam 2-3 defa uygulanır.Fındık kurdu ilaçları ile karışa bilirliği vardır.İlaçlamada beraber kullanılır.16 lt’lik depo haznesine 50 cc tavsiye edilir.1 kg ilaç 10 dönüm araziyi ilaçlar.
 
5.50 YTL
 
YAPRAK GÜBRELERİ KULLANMA KLAVUZU

KULLANMA ŞEKLİ :
İlaçlama sırasında hiçbir şey yemeyiniz ve içmeyiniz. Çocuklardan uzak tutunuz. İlaç buharı ve zerrelerini teneffüs etmeyiniz. Deri ve göz ile temas etmeyiniz. Gıda maddelerinden uzak tutunuz. İlaçlama esnasında mutlaka maske, koruyucu elbise, eldiven ve gözlük takınız.İlacın uygulanması sakin bir havada ve günün serin saatlerinde yapılmalıdır. Kaliteli bir yayıcı yapıştırıcı ile kullanım daha iyi sonuç verir. Uygulama yapraklar ıslanıncaya kadar ince zerrecikler halinde yapılır. Düşük doz ve sık uygulama önerilir.
ZEHİRLİLİK DURUMU : Arılara zehirlidir. Kovanları en az 1 gün ilaçlı sahadan uzak tutulmalıdır. Balıklara zehirlidir. Sulara bulaştırmaktan çekininiz. İlacı ambalajında kapalı olarak muhafaza ediniz. İlaçla temas eden kısımlarını bol su ve sabunla yıkayınız.
KARIŞABİLİRLİK DURUMU : Tavsiye edilen dozlarda su ile karıştırılarak bitkinin yeşil kısmına sabah veya akşamüzeri püskürtülmelidir. Üzerinde “karıştırılmaz” ibaresi olmayan her türlü ilaçla karıştırılıp uygulanabilir.
İLK YARDIM TEDBİRLERİ : Doktor çağır,ilaç ambalaj ve etiketini birlikte götür.Hastayı ilaçlı yerden uzaklaştır ve suni teneffüs yaptır. İlaçla bulaşık elbiseleri çıkar.göze bulaşmışsa en az 15 dakika bol su ve sabunla yıka.hastayı sakin bir yerde tut.Ağız yoluyla alınmışsa derhal sakinleştirici ilaçlar verilmeli ve hasta kusturulmalıdır.
UYGULAMADA DİKKAT EDİLECEK NOKTALAR : İlaçlamadan önce emniyet önlemlerinin alınması gerekir.Uygulama sırasında eldiven giyilmeli,maske takılmalı,gözleri koruyucu siperlik kullanılmalı kullandıktan sonra yüzünüzü yıkayınız.koruyucu elbise giyiniz.Çizme giyiniz.Uygulama bitiminde kullanılan alet ve malzemeleri temizledikten sonra muhafaza ediniz.